Северна Корея е изпратила на Русия около 6700 контейнера с боеприпаси от

...
Северна Корея е изпратила на Русия около 6700 контейнера с боеприпаси от
Коментари Харесай

Сеул: Северна Корея е изпратила голямо количество боеприпаси на Русия

Северна Корея е изпратила на Русия към 6700 контейнера с муниции от юли насам, с цел да поддържа войната ѝ против Украйна – белег, че прехвърлянията на оръжие сред Пхенян и Москва не са спрели. Това заяви пред организация " Йонхап " министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик.
Прочетете още
Министърът съобщи, че контейнерите може би съдържат повече от 3 милиона 152-мм снаряда. Според него е допустимо да са били изпратени и 122-мм снаряди или композиция от двата типа, само че „ във всеки случай може да се каже, че се били изпратени най-малко няколко милиона “.

Стотици севернокорейски фабрики за муниции работят на към 30% от потенциала си заради неналичието на първични материали и електричество, само че тези, които създават снаряди за Русия, „ работят на цялостни обороти “, добави министърът, без да посочи източника на информация, предава Българска телеграфна агенция.    

Сеул и Вашингтон упрекват Пхенян и Москва, че търгуват между тях с оръжие, и жигосаха Севера за това, че доставя въоръжение за съветските войски в Украйна. И двете страни отхвърлят обвиняванията, въпреки и по едно и също време с това да са поели ангажимент да засилят военното съдействие между тях. 

В петък Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че Северна Корея от септември насам е доставила повече от 10 хиляди контейнера с муниции или свързани артикули на Русия. В подмяна Северът е получил към 9000 контейнера, най-вече с хранителни ресурси, което съгласно министър Шин е помогнало на Пхенян да стабилизира цените им.

Служител от Министерството на защитата в Сеул съобщи, че не може да удостовери числата, само че цитира Шин, заявявайки, че Русия е изпратила на Северна Корея с към 30% повече контейнери от юли насам спрямо изпратените в противоположна посока.

Отделно от това Шин уточни, че Северът може да изстреля още идващия месец нов спътник в Космоса, като Москва продължава да ѝ дава техническа помощ в тази връзка.

„ Не е ясно до каква степен и каква помощ ще обезпечи Русия, само че колкото по-зависима става тя от севернокорейските снаряди, толкоз по-голямо ще е нивото на предоставените съветски технологии “, съобщи министърът на защитата на Южна Корея. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР